Superonline Şifre Bulma (Internet – WAN Şifresi)

Yazar Braintronics

Servis sağlayıcı değiştirdiğim için uzun süredir kullandığım TP-Link router’ı resetlemem gerekiyor. Bu cihazı en son Superonline ile kullanmıştım. Resetlemeden önce Superonline şifre bulma olayını son bir kez daha denemek istedim. Bu sefer VMware Workstation yerine Windows’ların içinde gelen Hyper-V ile yapıyoruz.

Bu konu ile ilgili çektiğim üçüncü video, bu yöntem ile 10 dakika içinde şifreniz elinizde oluyor.

Superonline Şifre Bulma – Yapılan İşlemler

  • Genel bilgi
  • Hyper-v kurulumu
  • Lubuntu linux indirme
  • Hyper-v sanal anahtar yaratma
  • Lubuntu VM kurulumu
  • pppoe server kurulumu
  • Lubuntu şifre yaratma
  • SSH server kurulumu
  • Powershell üzerinden SSH ile bağlanma
  • pppoe server ayarları
  • IP ayarlarına bakma
  • pppoe hizmetini başlatma

İndirme Linkleri

Lubuntu indirme sayfası için tıklayın.

Wan portu nedir? Ne değildir?

(Geniş Alan Ağı bağlantı noktası) Genellikle İnternet olan harici bir ağa bağlanan bir ağ aygıtındaki yuva. Evde ve küçük ofiste, WAN bağlantı noktası, kablo, DSL modeme bağlı bir yönlendirici üzerindeki RJ-45 Ethernet bağlantı noktasıdır. Küçük yönlendiricilerde WAN bağlantı noktası genellikle “İnternet” olarak etiketlenir.

TP-Link router’ın WAN portu aşağıdaki gibi. Şifreyi alabilmeniz için cihazınızda (markası farklı olabilir) mutlaka olması gerekmektedir. LAN portları ile bu işlemi yapamazsınız. Bu portlar bağlantı için RJ-45 kullanırlar. RJ-11 (telefon kablosu ucu) farklı bir bağlantı türüdür maalesef bu yöntem çalışmamaktadır.

Videoda belirttiğim zaman WAN portu ile bilgisayarın ethernet portunu ağ (halk arasında internet kablosuda deniyor) kablosu ile bağlamanız gerekiyor.

TP-Link Router WAN Portu
Laptop ethernet portu

Microsoft Hyper-V Nedir?

Hyper-V, Microsoft’un donanım sanallaştırma ürünüdür. Sanal makine adı verilen bir bilgisayarın yazılım sürümünü oluşturmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanır. Her sanal makine, bir işletim sistemi ve programları çalıştıran eksiksiz bir bilgisayar gibi davranır. Bilgi işlem kaynaklarına ihtiyacınız olduğunda, sanal makineler size daha fazla esneklik sağlar, zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olur ve donanımı kullanmanın fiziksel donanım üzerinde tek bir işletim sistemini çalıştırmaktan daha verimli bir yoludur.

Hyper-V, her sanal makineyi kendi yalıtılmış alanında çalıştırır. Aynı donanım üzerinde aynı anda birden fazla sanal makine çalıştırabileceğiniz anlamına gelir. Bunu, diğer iş yüklerini etkileyen bir kilitlenme gibi sorunlardan kaçınmak veya farklı kişilere, gruplara veya hizmetlere farklı sistemlere erişim vermek için yapmak isteyebilirsiniz.

Elektrikli cihazlar kaç Watt çeker?

Evinizdeki elektrikli cihazların ne kadar elektrik tükettiğini öğrenmek ve elektrik faturası hesaplamak için tıklayın.

Videoda Kullandığım Komutlar

sudo -s apt install pppoe nano /etc/ppp/pppoe-server-options require-pap login lcp-echo-interval 10 lcp-echo-failure 2 show-password debug logfile /var/log/pppoe-server-log "ip a" yaz ve network kartının adını kontrol et pppoe-server -F -I eth0 -O /etc/ppp/pppoe-server-options nano /var/log/pppoe-server-log

Superonline Şifre Bulma – Son Bölüm

Aşağıdaki videoda bütün işlemleri olabildiğince basit bir şekilde anlattım. Eğer işinize yaradıysa lütfen “like” edin ve kanala üye olmayı unutmayın. İyi günler dilerim.

Related Posts

1 yorum

yavuz 28/05/2024 - 00:03

pppoe-server -F -I eth0 -O /etc/ppp/pppoe-server-options komutunu yazdıktan sonra imleç sabit kalıyor sizin videoda ise enter yaptıktan sonra;
client_loop: send disconnect: connection reset
PS C:\Users\retro>
ibareleri gelmekte.
imleç sabit kaldığı için diğer yazılan şeyler pasif kalıyor ve en sonda gelmesi gereken log kayıtları gözükmemektedir.

Cevap

Yorum bırakınız